Teknisk information

UVisable® är UV-lampor av en helt ny konstruktion med prestanda som är vida överlägsna UV-lampor med äldre teknik. Med UVisable® är det mycket enklare än tidigare att upptäcka fluorescerande material och pigment. Möjligheterna att arbeta med UV-teknik kan genom UVisable® avsevärt förbättras samtidigt som arbetet effektiviseras.

UVisable® är resultatet av ett omfattande utvecklingsarbete för att ta fram marknadens bästa lampor och strålkastare för ultraviolett ljus (UV-ljus = UVA). Ljuskällan är en gasurladdningslampa (Xenon) på endast 35 W. Den är liten till formatet, stöttålig och har mycket lång livslängd. Detta tillsammans med härdat filter gör att lampan får mycket låga driftskostnader. Ljuskällan och reflektorn i kombination med speciellt utvecklad elektronik ger UVisable® en UV-intensitet som är mer än 10 gånger högre än för UV-lampor med 100-150 W och äldre typ av teknik. UVisable® har låg värmeutveckling. Risken för brännskador och brand har därmed minimerats.

Bärbar med batteridrift i kombination med den höga UV-intensiteten och lång räckvidd (över 100 meter) öppnar nya användningsområden som inte varit möjliga tidigare. Många ämnen och föremål i vår omgivning som bl.a. organiskt material, kemikalier, och textilier är fluorescerande och lyser upp med UV-ljus.

UVisable® drivs av ett 14,4 V Li Ion battery. Batteriet kan laddas på ungefär 4 timmar med en separat laddare. UVA-135.M har inget batteri, den ansluts till elnätet.

Detaljerad information på "
Specifikationer".