Nytt batteri generator för mer flexibilitet

Modellerna VL-UVA-RI1H och VL-UVA-T68 använder nu en ny generation av batterier. En högre kapacitet samt förbättrad battericellskemi kommer att förlänga den potentiella användningstiden och därmed ge ännu mer flexibilitet för användarna.

Sjukhuset ORTON - först i Finland med UV-lampa i hygienarbetet

ORTON sjukhus, i Helsingfors, är det första sjukhuset i Finland som satsar på en UVisable® UV-lampa för att göra arbetet med hygien enklare och säkrare. ORTON är ett ortopediskt sjukhus som är specialiserat på undersökning och behandling av sjukdomar i stödje- och rörelseorganen.

Hvidovre Hospital - först i Danmark med UV-lampa i hygienarbetet

Sjukhuset Hvidovre Hospital, i den södra delen av Köpenhamn, är första sjukhus i Danmark som satsar på en UVisable® UV-lampa för att göra hygienarbetet enklare och säkrare. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 460000 personer.

Föredömlig hygienkontroll på Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm

Capio S:t Görans i Stockholm är det enda akutsjukhuset i Stockholm som har rengöringen i egen regi. Det var också det första sjukhuset som skaffade en UV-lampa för att förbättra kvalitetskontrollen av rengöringen och därmed förbättra resultatet. Sjukhuset har gått vidare i kvalitetsarbetet med nya standarder och riktlinjer för rengöringen. Man har även utvecklat ett eget dataprogram för att styra uppföljningen. Läs mer om S:t Görans intressanta arbetsmetoder i nr 3-2011 av Renholdsnytt.

UV-lampor på allt fler sjukhus

Allt fler sjukhus investerar nu i UVisable® UV-lampor för att underlätta och förbättra arbetet med rengöring och hygien.

Senaste exemplen är Lasarettet i Ystad, Sunderby sjukhus, Boden/Luleå och Haugesunds sjukehus (Norge), som dessutom är först av sjukhusen i Norge.

UV-lampa stoppar snusket

I NyTeknik nr 20, 2010, finns en artikel om UVisable® UV-lampors användning på sjukhus. I artikeln beskrivs hur man med hjälp av UV-lampor lättare kan hitta de dolda smutsgömmorna på sjukhusen.

Läs artikeln på NyTekniks hemsida eller
som pdf-fil (klicka på NyTeknik_v20_2010).